Onderwijsmethode

Heads Academy is 20 jaar geleden opgericht met als missie het onderwijs in de kappersbranche te verbeteren, zowel inhoudelijk als organisatorisch. We wilden het allerbeste onderwijs bieden en een voorbeeld worden voor andere scholen en opleiders. Om dat doel te bereiken hebben we een unieke onderwijsmethode ontwikkeld die nu nog steeds het fundament vormt onder het succes van onze studenten.

Kleine klassen – persoonlijke aandacht – maximaal resultaat

VUUR 2023 11 09 8206
Het bestaat

Op maat

Onderwijs op maat, het bestaat. Als je bij ons binnenkomt, kijken we niet teveel achterom. Soms is er al best wat historie opgebouwd, maar soms ook niet. Welke vertrekpunt je ook hebt, we denken altijd in kansen en mogelijkheden. We stellen een persoonlijk plan op en zorgen voor goede begeleiding. En dan nog ervaren we vaak pas tijdens het schooljaar wat de (aanvullende) wensen en behoeften echt zijn. Op wendbare wijze spelen we hierop in. Indien mogelijk gaan we de verdieping in tijdens een module, maar als het voor jou te snel of te langzaam gaat, passen we het tempo of niveau aan.

Uitgangspunt

Drie pijlers

Vanuit het uitgangspunt van kleinschaligheid hebben wij onze onderwijsmethode gebouwd op drie pijlers:

VUUR 2023 11 09 8208
Kleine klassen

We zijn ingericht om onderwijs te bieden dat naar jou toe is georganiseerd. Zo werken we bijvoorbeeld in kleine klassen met maximaal 12 studenten, waardoor veel tijd en ruimte is voor een zo persoonlijk mogelijke kennisoverdracht.

VUUR 2023 11 09 8200
Persoonlijke begeleiding

Alles wat we doen, doen we met aandacht voor jou. We bieden een ontspannen, betrouwbare en veilige schoolomgeving, waar iedereen elkaar kent en waar veel persoonlijke begeleiding wordt geboden bij het maken van keuzes. Door de aandacht die wij onze studenten kunnen geven weten we elkaar optimaal te inspireren en motiveren.

VUUR 2023 11 09 7956
Maximaal resultaat

We creëren de optimale omstandigheden om een diploma te behalen op het niveau dat je echt kan of om door te stromen naar een niveau wat je echt wil. Bij Heads Academy wordt daardoor vaak het diploma behaald of het resultaat bereikt dat vooraf onmogelijk werd geacht.

Door consequent vast te houden aan deze drie pijlers wordt Heads Academy door studenten, ouders en andere spelers in de kappersbranche gezien als een van de meest toonaangevende onderwijsinstituut van Nederland.