MBO 4 Salonmanager BBL (Topjaar)

Praktische aanpak

Doel & Opzet

Het topjaar is bedoeld voor kappers die in het bezit zijn van het diploma Haarstylist Dame of Haarstylist Heer (niveau 3). Tijdens deze opleiding bereid je jezelf voor om manager te worden van een Salon en op de start van een bedrijf. Hoe gaat jouw eigen concept eruit zien in een businessplan? Je leert ook een eigen collectie te kunnen maken van toffe coupes.


Trainers skills kunnen ook niet ontbreken bij de functie van een salonmanager of eigenaar van een Salon. Dus je leert ook vaktechniek overbrengen (lesgeven), communiceren, connecten, werken vanuit een doel, evalueren en reflecteren, feedback geven en presenteren. Wil je tijdens de opleiding al direct in een Salon werken dan past een BBL-opleiding het beste bij jou. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dat betekent dat je op school en in de salon leert.

Kleine groepen

Hoge kwaliteit

Dankzij het werken in kleine groepen van maximaal 12 leerlingen realiseren we de optimale kwaliteit en is er volledige aandacht en professionele begeleiding voor jou. Je krijgt training van hoogopgeleide trainers die zelf ook parttime in top salons/barbershops werken.

Heads March 2023 33 websize
Leren

Kennis

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Persoonlijke ontwikkeling (d.m.v coaching): Reflectie en verantwoordelijkheid
 • Theorie: Nederlands, rekenen, Engels en administratieverwerking
 • Master in Education
 • Ondernemen
 • Eigen haarcollectie ontwerpen
Heads Academy 57 websize
Erkend

Fast facts

 • Leeftijd vanaf 17 jaar
 • Opleidingsduur 1 jaar
 • Lestijden 9.00–14.30 uur
 • Veel persoonlijke ondersteuning
 • Veel praktijkervaring: leren door te doen
 • Een erkend diploma MBO Salonmanager Dame of Heer niveau 4
1 jaar

Opleidingsduur

De opleiding duurt 1 jaar, 1 dag per week naar school. Daarnaast werk je drie of vier dagen per week in een salon. De lesdagen zijn van 9.00 uur tot 14.30 uur of van 14.30u tot 20.00u. Verspreid over het opleidingsjaar heb je zeven weken schoolvakantie per jaar. Bij de salon waar je werkt, gelden de regels van het CAO voor kappers.

Deeltijdopleiding

Werken & Leren

Deze deeltijdopleiding is erg afwisselend omdat je direct gaat werken in de salon. Voordat de opleiding start bieden wij jou de mogelijkheid om te solliciteren bij één van de erkende salons binnen ons netwerk. Gedurende deze stageperiode ontvang je een salaris (CAO bepaald) van de kapper.

Leeftijd

Toelatingseisen

Kappers die in het bezit zijn van het diploma Haarstylist Dame en/of Haarstylist Heer (niveau 3). Kappers die niet aan de toelatingseisen voldoen, kunnen contact opnemen met de opleiding.

Materialenset

Studiemateriaal

Bij de opleiding hoort een persoonlijke login online en studieboeken.

Heads Academy 33 websize
Collegegeld

Kosten opleiding

Het collegegeld is een all-in prijs van lesgeld, boeken en examengelden. We werken zowel in praktijk als online omgeving. De student dient alleen zelf zorg te dragen voor een goedwerkende laptop of tablet.

 • Collegegeld per jaar € 4.275, –
  Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW. Vergeet niet dat je voor deze opleiding het STAP-budget kunt aanvragen. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Is het geld van een periode op als je een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.

Betalingscondities

 • Betaling in termijnen: aanbetaling van € 1.250,-. Het overige bedrag in 10 termijnen van € 287,50 per maand.
 • Betaling ineens: € 4.125,-
Heads March 2023 1 websize 1
Wanneer

Startdata kappersopleiding

 • Amsterdam: 11 september ’24 (lesdag woensdag)
 • Amersfoort: 12 september ’24 (lesdag donderdag)
Aanmelden

Meld je vrijblijvend aan

Meld je vrijblijvend aan en wij nemen direct contact met je op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijg je informatie over het kappersvak en de opleidingsmogelijkheden. Uiteraard kun je ook anderen meenemen tijdens dit gesprek. Wil je eerst meer informatie over de opleidingen? Bel of mail ons dan, wij helpen je graag bij het maken van een keuze! Of kom gezellig naar onze open dag!